تلگرام بازار ورزش

برنامه بوندس‌لیگا برای حضور تماشاگران

بازار ورزش: سازمان لیگ فوتبال آلمان با یک طرح جدید برای مقابله با پاندمی کرونا می‌خواهد از فصل آینده مسابقات را با تماشاگر برگزار کند. با پیشنهاداتی نظیر خالی ماندن جایگاه‌های مخصوص ایستادن، ممنوعیت نوشیدن مشروبات الکلی و بدون طرفداران تیم میهمان.

 

سازمان لیگ فوتبال آلمان با ارائه و اجرای طرح و پروتکل بهداشتی بازی بدون تماشاگر که در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفت و الگوی سایر لیگ‌ها شد، توانست مسابقات‌اش را از سر بگیرد. هم بوندس‌لیگا و هم جام حذفی آلمان با وجود فراگیری کرونا با برگزاری بازی‌های «ارواح»، بدون تماشاگر، در ماه‌های مه و ژوئن زودتر از باقی لیگ‌ها فصل را به پایان رساندند.

 

حالا سازمان لیگ فوتبال آلمان (دی‌اف‌ال) دوباره پیش‌قدم شده و به فکر برگزاری بازی با حضور تماشاگران است. بی‌بی‌سی در گزارشی نوشته که برگزاری بازی بدون تماشاچی با وجود کرونا لازم بود تا دست‌کم منابع درآمدی تلویزیونی و تجاری باشگاه‌ها تضمین شود. اما آن شور و شوق اولیه برگزاری دوباره بازی‌ها بدون تماشاچی در زمان پاندمی خیلی زود از میان رفت و این مدل در بلندمدت جواب نمی‌دهد. ضمن اینکه از لحاظ اقتصادی هم این مدل تجاری پایداری نیست.

 

به نوشته بی‌بی‌سی، فروش بلیت و اغذیه و نوشیدنی در استادیوم در روز مسابقه برای باشگاه‌های بوندس‌لیگا که پیش از کرونا با متوسط ۴۲ هزار تماشاچی در هر بازی پرتماشاگرترین لیگ فوتبال جهان بود، ۵۰۰ میلیون یورو درآمد دارد. حدود ۱۵ درصد کل درآمد عملیاتی باشگاه‌ها. این منبع درآمدی به ویژه برای باشگاه‌های دسته‌های پایین‌تر که درآمد تلویزیونی اندکی دارند، حیاتی‌تر است.

 

شیوع هفت روزه

 

سازمان لیگ فوتبال آلمان با همکاری وزارت بهداشت این کشور حالا یک گام دیگر پیش رفته و یک راهنمای ۴۰ صفحه‌ای برای برگزاری مسابقه با حضور تماشاچی با وجود پاندمی کوید-۱۹ منتشر کرده و در اختیار باشگاه‌ها قرار داده است.

 

طبق گزارش بی‌بی‌سی، معیار کلیدی این طرح برای ورود تماشاگران به استادیوم آمار سرایت ویروس کرونا است. شاخص به اصطلاح “شیوع هفت روزه” در منطقه‌ای که باشگاه حضور دارد، تعیین‌کننده خواهد بود که به چه میزانی تماشاگران می‌توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند. این عدد می‌گوید در هفت روز گذشته چند نفر جدید در صد هزار نفر به بیماری مبتلا شده‌اند. بر اساس این که این شاخص چقدر بالا باشد، تعداد تماشاگرانی که می‌توانند به استادیوم بروند هم مشخص می‌شود. اگر این شاخص از یک حدی پایین باشد، حتی ممکن است استادیوم به طور کامل برای تماشاگران باز باشد. به شرط آن که اقدامات بهداشتی منطقه رعایت شوند. معیار هم آمار روز قبل از مسابقه است. اما شیوع هفت روزه تنها عامل تعیین‌کننده در این طرح نیست. سازمان لیگ آلمان در این راهنما توصیه کرده که عوامل دیگری مانند پویایی  سرایت ویروس و تعداد کل مبتلایان هم همواره در نظر گرفته شود.

 

استفاده از دوچرخه و خودروی شخصی

 

مهم‌ترین بخش راهنمای بازی با تماشاگر بوندس‌لیگا نحوه سفر به استادیوم و بازگشت از استادیوم است. توصیه سازمان لیگ آلمان استفاده از خودروی شخصی در زمان پاندمی است، چون در اتوبوس‌ها و قطارهای پر از مسافر، خطر ابتلا افزایش می‌یابد. سفر با پای پیاده و یا دوچرخه هم از فشار روی حمل و نقل عمومی که باید برای رعایت فاصله در روزهای مسابقه مقررات جدیدی بگذارد، کم می‌کند.

 

در ادامه گزارش بی‌بی‌سی آمده که ورود به استادیوم نیز به توصیه تهیه‌کنندگان این راهنما باید سانس‌بندی شود. بدین صورت که دارندگان بلیت‌های بلوک‌های مختلف در زمان‌های مختلف اجازه ورود پیدا کنند تا ازدحام جلوی گیت‌ها جلوگیری شود. سازمان لیگ آلمان حتی توصیه کرده که باشگاه‌ها باید به فکر سرگرم کردن تماشاگرانی که زودتر وارد استادیوم می‌شوند هم باشند و “برنامه‌های جانبی جذاب” برایشان در نظر بگیرند.

 

مشروبات الکلی و هواداران تیم میهمان ممنوع!

 

حفظ فاصله و استفاده اجباری از ماسک مقابل دهان و بینی مثل همه طرح‌های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا، در این راهنما هم کلیدی است. سازمان لیگ آلمان برای نحوه نشستن و پر کردن استادیوم طرح‌های مختلفی را پیشنهاد کرده و با چند نمونه آنها را شرح داده است. گاهی اوقات ممکن است دو نفر با هم بنشینند، گاهی چهار نفر. در برخی مثال‌ها تنها برای حفظ فاصله تنها دو صندلی خالی‌اند و گاهی چندین ردیف کامل. نحوه استفاده از سرویس‌های بهداشتی‌ هم بسیار مهم‌ است و باید هر طور شده از ازدحام اجتناب شود. ضمن آن که باید در این سرویس‌ها بیش از پیش جریان هوا ایجاد شود. مسیرهای رفت و آمد داخل ورزشگاه هم باید مثل فروشگاه‌ها یک طرفه باشند تا از روبرو شدن تماشاگران با هم در مسیرها جلوگیری شود.

 

خبرگزاری‌های آلمان روز گذشته جزییات جدیدی از این طرح منتشر کردند. بر اساس آن سازمان لیگ فوتبال آلمان خواستار این شده که تا ۳۱ اکتبر جایگاه‌هایی که هواداران باید بایستند خالی بمانند و نوشیدن مشروبات الکلی هم ممنوع باشد. یک خواسته دیگر دی‌اف‌ال هم که متولی دو دسته بوندس‌لیگاست، این است که تا پایان سال میلادی طرفداران تیم میهمان به بازی‌های خارج از خانه نروند. حالا باشگاه‌های در مجمع عمومی غیرعادی سازمان لیگ که روز سه‌شنبه برگزار می‌شود باید به این طرح رای بدهند.

 

بلیت با نام به قید قرعه

 

بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان بلیت‌ها به احتمال زیاد بر اساس نام خریدار صادر خواهند شد تا در صورت شیوع کرونا زنجیره گسترش بیماری زود مشخص و قطع شود. ضمن آن که از آنجایی که عرضه بلیت محدودتر خواهد شد، باشگاه‌ها با شکاف تقاضای بلیت مواجه خواهند شد. برای همین سازمان لیگ آلمان به باشگاه‌ها توصیه کرده که از «طرح‌های عادلانه» برای عرضه بلیت استفاده کنند. بنا بر گزارش رسانه‌های آلمان با توجه به این محدودیت احتمالاً باشگاه‌ها از سیستم قرعه‌کشی استفاده خواهند کرد.

 

به نوشته بی‌بی‌سی، ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان با ابراز رضایت از این طرح سازمان لیگ آلمان، آن را «مجاب‌کننده» دانست و گفت روی کاغذ و در تئوری همه نکات و اقدامات لازم را به طور جامع شرح داده است. با این حال او گفت: «آنچه تعیین‌کننده است، روی کاغذ نیست بلکه توی زمین و در استادیوم است. برای همین مهم است که باشگاه‌ها با هماهنگی اداره‌های بهداشت محلی بر اساس شرایط منطقه خود این برنامه را سازگار کنند تا این طرح به مرحله اجرا هم برسد.»



BAZAR VARZESH